Dubai Vize Başvurusu 2020

Dubai’ye seyahat etmek isteyen kişilerin yerine getirmesi gereken bir takım prosedürler söz konusu. Bu prosedürlerin en önemlisi Dubai için vize başvurusudur. Dubai vize başvurusu için ülkemizde yer alan Dubai dış temsilciliklerine başvuru yapılması gerekiyor. Yapılan başvuru sonrasında Dubai konsolosluğu gerekli araştırma ve incelemeleri yaparak vize onayı için gerekli işlemleri yapıyor.

Dubai Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Dubai vizesi , Dubai ziyareti yapacak kişilerce Dubai konsolosluklarına yapılıyor. Başvuru yapmadan önce vize başvurusu için konsolosluktan randevu alınması gerekiyor. Randevu tarihinden önce konsolosluk tarafından seyahat etmek isteyen kişilere vize başvurusu için gerekli olan evrakların ne olduğu ve nasıl tedarik edileceği konusunda kapsamlı bilgiler veriliyor.

Konsolosluk tarafından verilen randevu tarihinde konsoloslukta hazır bulunan başvuru sahipleri, konsolosluğun kendileri ile yapacakları görüşmeler neticesinde tedarik etmeleri gereken evraklar için kendilerine ek süre veriliyor. Bu evrakların tam ve eksiksiz olması başvurunun onaylanması için oldukça büyük önem arz ediyor.

Başvuru için gerekli olan evraklarda eksiklik söz konusu ise konsolosluğun vermiş olduğu süre zarfı içerisinde eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Başvuru belgelerinin titiz bir şekilde hazırlanması gerektiğinden birçok kişi vize danışmanlık hizmetlerinden yararlanıyor. Vize danışmanlık hizmetleri vize başvurusu için gerekli olan tüm unsurlara hakim olduğundan başvuru sahiplerinin herhangi bir zaman kaybı yaşamadan başvuru işlemlerini sağlıklı bir şekilde yapılmasına olanak sağlanıyor.

Dubai Vize Başvuru Süreci

Dubai başvuru sürecinin en önemli noktası Dubai’ye ne amaçla seyahat edileceğinin tespit edilmesi ve bu durumun konsolosluğa bildirilmesidir. Çünkü her başvurunun kendisine göre bir takım farklı prosedürleri söz konusu olabiliyor. Dubai vize başvuru sürecinde evrakların temin edilmesi ile birlikte vize başvuru harcının da yatırıldığının belgelenmesi gerekiyor.

Dubai vize başvuru sürecinde ele alınan ve konsolosluk tarafından incelenen en önemli konu başvuru sahiplerinin daha önce yurt dışından sınır dışı edilip edilmedikleri, haklarında herhangi bir yakalama ve tutuklama kararlarının olup olmadığı konusudur. Bu konudaki güvenlik tahkikatının olumlu olması durumunda konsolosluk diğer kriterlerin yerine getirilip getirilmediğine balkıyor.

Başvuru yapan kişilerin vize başvurusu onaylanmadan herhangi bir uçak bileti almamaları öneriliyor. Çünkü vize başvuru süreci çeşitli elde olan ya da olmayan nedenlerden dolayı uzayabiliyor. Böyle bir durumda vize onayı uçak hareket tarihinden sonraya sarkma gibi durumlar meydana geldiğinden başvuru sahiplerinin mağdur olmalarına neden olabiliyor. Bu nedenle uçak biletlerinin vize onayı sonra yapılmasına özen gösterilmelidir.

Dubai Vize Gerekli Evraklar 2020?

Dubai vize başvurusu için en önemli evrakların başında vize başvuru formu yer alıyor. Vize başvuru formu kişinin kişisel bilgilerini içermesi nedeni ile bu formun tertipli ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasına azami özen gösterilmelidir. Vize başvuru formu içinde istenen bilgilerin doldurulması esnasında mutlaka el yazısı ile okunaklı olacak şekilde yazılmalıdır.

Vize başvurusunda büyük önem taşıyan bir başka belge de başvuru sahiplerine ait olan pasaport belgesidir. Pasaport belgesinde yer alan fotoğrafın vize başvurusunda istenen fotoğraflar ile aynı olmasına ya da her iki fotoğraf arasındaki zaman zarfının çok uzun bir sürece yayılmaması gerekiyor. Pasaportun sayfalarının okunaklı, eskimemiş ve yıpranmamış olmasına dikkat edilmelidir. Vize süresi dolduğunda pasaportun üç ay daha kullanılabilir bir son kullanma tarihini içermesi gerekiyor.

Vize başvurusunda ele alınması gereken bir başka önemli evraklardan bir tanesi de seyahat sigortasıdır. Vize başvurusu yapan kişilerin Dubai’ye gittiklerinde hastalanmaları, kaza geçirmeleri neticesinde tüm sağlık hizmetlerinin bedellerinin karşılanması için seyahat sigortası zorunluluk arz ediyor.

Vize başvurusu için gerekli olan bir başka önemli evrak da fotoğraftır. Fotoğraflar son 6 ay içinde çekilmiş ve biometrik özelliklere sahip olması gerekiyor. Bu özelliklere sahip olmayan fotoğraflar konsolosluk tarafından kabul edilmiyor.

Dubai Vize Ücretleri 2020

Dubai vize onayı için en son aşama başvuru sahiplerinin belirlenen vize ücretlerini yatırmaları ve yatırdıklarını konsolosluğa ibraz etmeleridir. Dubai vize ücretleri 2020 itibari ile geçen yıla göre belirlenen oranlarda artış göstermiştir. Ancak vize ücretleri vizenin türlerine göre değişiklik gösteriyor. Öğrenci vizesi ile turistik seyahat vizesi ücretleri birbirinden farklı.

Dubai vize ücretleri Dubai konsolosluğunun belirlemiş olduğu banka hesaplarına başvuru süresi için verilen süre zarfında yatırılması gerekiyor. Başvuru sahiplerinin bizzat bankaya giderek vize ücretini yatırmaları ve karşılığında vize ücretinin ödendiğine dair onaylı dekontun alınması önerilen bir durumdur. Vize ücretinin ödendiğine dair dekontun üzerindeki ödendi ibaresinin okunaklı olmasına ve görevli gişe memuru tarafından imza ya da paraf atılmasına dikkat edilmelidir.

Dubai vize ücretinin ödendiğine dair dekontun diğer evraklar ile birlikte bir zarf içerisine istenilen sıraya göre düzenlenmesi gerekiyor. Yapılan en son işlemden sonra zarfın kapatılarak verilen süre içerisinde konsolosluğa başvuru belgelerinin verilmesi gerekiyor. Bu aşamadan sonra da konsolosluk başvuru için gerekli olan belgeleri büyük bir titizlikle inceleyerek en kısa süre içerisinde vize başvuru talebini onaylıyor. Eğer ki evraklarda eksiklik söz konusu ise yeni bir başvuru yapmak zorunda kalınabiliyor.